در آستانه میلاد حضرت زهرا(س)؛ آیین اختتامیه سومین دوره جایزه ادبی ریحانه در شیراز برگزار شد

آیین اختتامیه سومین جایزه ملی ” ریحانه” از سری برنامه های همایش ملی ریحانه النبی که هرساله به مناسبت میلاد حضرت زهرا(س) برگزار می شود با معرفی برگزیدگان بخش شعر و داستان در سازمان مرکز اسناد و کتابخانه ملی مرکز فارس و با حضور شاعران ، نویسندگان، هنرمندان و علاقه‌مندان خاندان عصمت و طهارت برگزار شد.

در این مراسم احد ده‌بزرگی ، مصطفی رحماندوست ، افشین علاء، محمدحسین بهرامیان ، خدابخش صفادل ، مریم قادری ، ویدا وکیلی ، حسین سنگری ، هادی فردوسی ، زهرا اسکندری ، مجتبی صادقی به خواندن اشعار خویش پیرامون حضرت فاطمه زهرا (س) پرداختند.

در پایان این مراسم هم هیات داوران در بخش شعر که متشکل از علی موسوی گرمارودی ، مصطفی رحماندوست ، فاطمه راکعی ، مرتضی امیری اسفندقه ، عبدالجبار کاکایی ، ساعد باقری و غلامرضا کافی به اعلام برگزیدگان جایزه ادبی ریحانه در بخش شعر پرداخته و در بخشی از بیانیه خود ابراز داشتند که: در سومین سال برگزاری جایزه «ریحانه » رفته‌رفته می‌توان جایگاه این برنامه را در سرآغاز راه ، رصد و شناسایی کرد ؛ افق‌های پیش رویش را دید ؛ همت طلبید ؛ توشه برگرفت و عازم شد.

هیأت داوران سومین دورۀ جایزۀ ریحانۀ‌النبی، لطف خداوند را شاکر است که می‌تواند به دست‌اندرکاران برنامه، این نوید را بدهد که اکنون چراغ امید به راهگشا بودن و تأثیرگذاری، فروزان است.

در ادامه هیات داوران بخش شعر جایزه ادبی ریحانه از میان 920اثر رسیده به دبیرخانه، سه اثر را برگزیده و چهار اثر را شایسته تقدیر اعلام نمود.

بر این اساس به آثار افشین علاء، مریم قادری، محمد حسین ملکیان به عنوان آثار برگزیده جوایزی اهدا شد و به آثار حسین سنگری، خدابخش صفادل، محسن کاویانی و هادی فردوسی به عنوان آثار شایستۀ تقدیر، نیز جوایزی اهدا شد.

هیات داوران جایزه ادبی ریحانه در بخش داستان که متشکل از زهرا زواریان ، اکبر صحرایی و احمد اکبرپور نیز در بخشی از بیانیه خود ابراز داشتند که: اندک ذوقی هم که داشته باشیم ، شور نگاشتن ، رهایمان نمی‌کند ؛ وسوسه می‌شویم که هر چه را که در توان داریم ، با کارکترهایی خیالی و واقعی ؛ در گفتمانی واقع‌گون ، با حدیثی طربناک و آرزومندی بی‌پایان ، در تار و پود داستانی به تصویر کشیم؛ داستانی با مصداق بانوی دو عالم به روایت مایی که در قاب نگاه و در دهلیز قلب ما نقش بسته است داستان پردازی می‌کنیم و حاصل هر چه که باشد؛ نشان از اخلاص، مهر و ارداتی دارد که به پیشگاه بانوی مهر دو عالم برده‌ایم؛ باقی حکایت دیگر لایه رویینی هستند از عمق محتوایی که با خشت عشق در قالب کلمات هویت یافته‌اند؛ بر این قرار اما کار برای داوران داستان جایزه ادبی ریحانه هم دشوار می‌شود و هم هموار؛ دشوار از آن روی که وسعت عشق را و ارادات را نه در قابی می‌توان اندازه گرفت و نه مبنایی بر ارش‌گذاری ان تبیین نمود؛ هموار از آن روی که خاطر ما از هرچه که با دست آید؛ خرسند و خشنود است که شایستگی و بایستگی همه این آثار در لحظه وقوع در نگاه بلند بانوی دو عالم فاطمه زهرا (س) رخ داده است.

در ادامه هیات داوران بخش داستان از میان یکصد اثر رسیده به دبیرخانه، دو اثر را برگزیده و چهار اثر را شایسته تقدیر اعلام نمود.

بر این اساس به آثار حامد اشتری و محبوبه زارع به عنوان آثار برگزیده جوایزی اهدا شد و به آثار زهرا زحمتکش، زهره تهامی پورزندی، فریبا مرادی و فاطمه حسینی دوست، به عنوان آثار شایسته تقدیر، نیز جوایزی اهدا گردید.

گفتنی است که مراسم جایزه ادبی «ریحانه» با سه محور اصلی: ۱. حضرت فاطمه زهرا(س)؛ زندگی فردی و خانوادگی؛ ۲. حضــرت فـاطمه زهـرا(س)؛ جـامعه اسـلامـی؛ ۳. حضــرت فـاطمه زهــرا(س)؛ معــارف دینـی با همکاری معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، استانداری فارس، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مرکز فارس، شهرداری شیراز، سازمان اسناد و کتابخانه ملی مرکز فارس، آستان مقدس احمدی و محمدی، انجمن فرهنگ و ادب شیراز و برخی نهادها و سازمان‌های دیگر برگزار گردید.

اسکرول به بالا