مقوله فرهنگ هم از نظر دامنه و هم از نظر ژرفای تاثیرگذاری در جامعه سهل و ممتنع است

به گزارش روابط عمومی مرکز اسلامی فاطمیه در مراسم رونمایی از پوستر و فراخوان دومین جایزه ادبی ریحانه و اولین همایش نهج البلاغه از نظر اسلام شناسان ایران و جهان

رئیس مرکز اسلامی فاطمیه با بیان اینکه عشق به اهل بیت و روحیه فرهنگی این جمع را گرد هم آورده است، گفت: مقوله فرهنگ هم از نظر دامنه و هم از نظر ژرفای تاثیرگذاری در جامعه سهل و ممتنع است. 
حجت ‌الاسلام سید عبدالواحد موسوی لاری با بیان اینکه فرهنگ زیربنای تمدن‌هاست و مسیر جامعه بشری را تعیین می کند، اضافه کرد: فرهنگ صحیح جامعه صحیحی برپا می کند و تمدن های زودگذر را فرهنگ‌های بی ریشه تشکیل می‌دهند. 
وی ادامه داد: فرهنگ دیرینه این مرز و بوم با فرهنگ اسلامی آمیخته شده و تمدن ایرانی اسلامی را پایه ریزی کرده است و تمدن ایرانی اسلامی نیز ریشه در گذشته‌ها دارد و هم در باورهای امروزی ما جا گرفته است. 
رئیس مرکز اسلامی فاطمیه اسلام را به عنوان دین منادی توحید، عرضه‌ کننده فرهنگ خواند و عنوان داشت: این فرهنگ با نمادهایی از تمدن ایرانی همراه شده که تمدن اسلامی پس از ورود اسلام به ایران شکل واقعی گرفته است. بسیاری از کشورهایی که در آسیا اندیشه ایرانی را فرا گرفته اند، از منظر ایران به اسلام دسترسی یافته اند و بسیاری از چهره های علمی و مفاخر اسلام ایرانی هستند.
وی ادامه داد: کفه ترازوی اسلام شناسان ایرانی سنگین تر از آن است که کسی منکر آن شود و ایران و اسلام چنان با هم آمیخته است که هیچکس نمی تواند فرهنگ اسلامی را دنبال کند و از اسلام نام نبرد؛‌ همچنین کسی نمی تواند ملیت ایرانی را دنبال کند و تاثیر فرهنگ ایرانی اسلامی را در باروری آن نادیده بگیرد.
موسوی لاری با تأکید بر اینکه فرهنگ قرآنی ما با محوریت توحید، خود و دیگرپرستی را نهی کرده است، عنوان داشت: زوال فرهنگ اسلامی در زمانی بوده است که یا با خرافات آمیخته شده یا با تملق و چاپلوسی آمیخته است. 
وی استبداد را زاییده چنین شرایطی خواند و عنوان کرد: جامعه استبداد زده از حرکت می ماند و جامعه ای که درجا بزند رو به اضمحلال می رود.
رئیس مرکز فاطمیه با اشاره به تهدید‌های سلفی‌ها و داعش در کشور‌های پیرامون منطقه بیان داشت: این انحرافات به علت انحراف از فهم در فرهنگ اسلامی و قرآنی و نیز درک ناقص از دین رخ داده است. 
وی ابراز داشت: وقتی مسیر را اشتباه می رویم فرهنگ را فراموش می‌کنیم و پرداختن به مسائل فرهنگی با تکیه بر نصوص قطعی و معتبر یکی از این کارهاست. افتخار ما این است که به اهل بیت ارادت می ورزیم و اهل بیت مفسران قرآن هستند.
رئیس مرکز فاطمیه جایزه ادبی ریحانه را نقطه اتکای افرادی خواند که در خانه اهل بیت را می‌زنند، وی همچنین از حضور بانوان برای شرکت در رویداد‌های فرهنگی استقبال کرد و از آنان خواست تا در عرصه فرهنگ پیشقدم شوند.
موسوی لاری همچنین از مدیران درخواست کرد عرصه را برای حضور بیشتر بانوان در همه زمینه‌ها فراهم کنند تا راه را با نام حضرت زهرا (س) پیدا کنند و ابراز امیدواری کرد برگزار کنندگان این رویداد فرهنگی بتوانند این باب را آنگونه که شایسته است، هر سال غنی تر و گویاتر و فارغ از هیاهو های سیاسی پیش ببرند.

اسکرول به بالا